Traditionele handschoenwinkel in Antwerpen

Traditionele handschoenwinkel in Antwerpen

Onze winkel werd in 1884 gesticht door twee Italianen. Sinds Arthur Boon de zaak in 1920 overnam, is 'Ganterie Boon' een familiebedrijf. Ondertussen zijn we drie generaties verder en nog steeds verkopen we handschoenen die met de hand gemaakt zijn in kleine ateliers waar kwaliteit wint van kwantiteit.

Het art deco-karakter van onze zaak lieten we onveranderd sinds 1920. Wat naast klanten ook kijkers naar onze winkel lokt. In menig boek en tijdschrift staat ons interieur beschreven. De gevel, ons winkelinterieur en de befaamde handschoendozen zijn geklasseerd en worden zo beschermd om nog heel lang bezoekers te bekoren.

Monocle gunt u een virtuele blik in onze winkel: http://monocle.com/film/edits/bring-the-cheer/ .

Kleine handschoenenateliers

Handschoenen maken is een echte ambacht die in de kleine ateliers nog vaak van generatie op generatie doorgegeven wordt.  Niet alleen het ontwerpen maar ook het snijden van de leren handschoenen is een kunst. Ontwerpers en coupeurs in Frankrijk, Italië en Hongarije zorgen samen voor de best passende kwaliteitsvolle handschoenen. 

We houden een nauw contact met onze leveranciers en trekken geregeld naar de ateliers om de huiden en ontwerpen voor onze handschoenen uit te kiezen. We kijken erop toe dat het leder perfect gelooid en soepel is. Een handschoen moet als gegoten zitten.